Välkommen till Vinlådan! Boka din vinprovning hos oss.
Öppna Vinprovningar
För er som är färre än sex personer och vill prova vin! Boka din stol hos oss. De flesta provningar kostar 695:- per person
Vi väljer ut fyra olika viner med stor omsorg. I ca 60 minuter reder er sommelier ut begrepp, druvor, olika produktionsmetoder mm.
Till provningen serveras ost samt bröd från Ett Bageri.
Vinprovningarna hålls varje lördag vid två tillfällen kl 15.00-16.00 alt 16.30-17.30.
Det finns 12 bokningsbara platser
För full återbetalning vid avbokningar sker det senast 24timmar via vinprovning@grusgrusvinbaren.se innan provningen.
Funderar ni på att ge bort en vinprovning? köp presentkort då platserna är er ombokningsbara.
Vi förbehåller oss rätten att ställa in provning vid för få deltagare med 24timmar.
Presentkort hittar ni det under ”boka bord” knappen.
Scrolla ända ner, klicka på presentkort och scrolla ned till vinprovning (695:-) eller valfri valör
Ps har ni fått ett fint presentkort så måste ni maila på vinprovning@grusgrusvinbaren.se och boka era platser så lägger vi in det manuellt.
Ni hittar datum och teman under ”boka bord” knappen (förskottsbetalning tillämpas)
Bokningar går att göra i 2 månader i förväg
Tex vill ni boka den 2 april så är det först den 2 februari det går att boka
Provningar för Höst 2024:
går att boka tidigast 2 månader i förväg
Tex är ni intresserade av att boka den 9 November så är det först den 9 september som platserna släpps
16/11 23/11 Beaujolais
- Upptäck vindistriktet som fått ett rejält uppsving, södra bourgognes pärla. Vi ser bortom vinerna som delvis givit platsen ett dåligt rykte och bekantar oss med det mer seriösa från den granitstinna terroiren. Levande och livfulla viner fulla av frukt och karaktär där varje flaska är en resa genom det franska landskapets charm.
595:-
30/11 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
7/12 Naturvin
- Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!
14/12 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
Provningar våren 2025
11/1 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
695:-
18/1 Naturvin
- Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!
695:-
25/1 The other Europe
- Nu fokuserar vi på viner från nya gamla världen, dvs central- och östeuropa, där lokala druvor vi inte visste fanns tar stor plats tillsammans med lång vintradition. Vi hoppas med detta kunna förmedla nya smaker och upplevelser när vi kliver in i det nya året.
695:-
1/2 Jura
- Frankrikes minsta vinregion som på senare tid blivit högst uppmärksammad och växt i popularitet. Vad är det som gör Jura så populärt? Vi går igenom vinerna från den lilla bergsregionen innästlad mellan Bourgogne och Schweiz som charmat många sommelier.
695:-
8/2 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
695:-
15/2 Jura
- Frankrikes minsta vinregion som på senare tid blivit högst uppmärksammad och växt i popularitet. Vad är det som gör Jura så populärt? Vi går igenom vinerna från den lilla bergsregionen innästlad mellan Bourgogne och Schweiz som charmat många sommelier.
695:-
22/2 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
695:-
1/3 Naturvin
- Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!
695:-
8/3 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
695:-
15/3 Naturvin
- Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!
695:-
22/3 Sicilien
- Denna provning tar vi oss till Sicilien – medelhavets största ö. En gång en historisk knutpunkt och nav för handel, idag en älskad tillflykt för semester! Med ett enormt urval av lokala druvsorter är Sicilien en mångsidig vinregion med varierande och unika vinstilar. Från saltstänkta och solmogna vita till eldiga och rökiga röda från de vulkaniska jordarna kring Etnas sluttningar. Vi går igenom historien och testar viner från hantverksbönder med unika uttryck i glasen.
695:-
29/3 Naturvin
- Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!
695:-
5/4 Riesling
- Riesling planterades av romarna i Tyskland för massa år sedan men har idag spridit sig världen över. Det häftiga med druvan är att Riesling alltid är Riesling (världens mest älskade druvsort?). Självklart sätter terroiren sin prägel i glaset med likväl vinmakningstraditionerna. Denna provning testar vi fyra viner, alla olika varandra men med en gemensam nämnare – Riesling rules the world!
695:-
12/4 Naturvin
- Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!
695:-
26/4 Riesling
- Riesling planterades av romarna i Tyskland för massa år sedan men har idag spridit sig världen över. Det häftiga med druvan är att Riesling alltid är Riesling (världens mest älskade druvsort?). Självklart sätter terroiren sin prägel i glaset med likväl vinmakningstraditionerna. Denna provning testar vi fyra viner, alla olika varandra men med en gemensam nämnare – Riesling rules the world!
695:-
3/5 Naturvin
- Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå.
695:-
10/5 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
695:-
17/5 Chenin Blanc
- Chenin blanc – denna allsidiga gröna druva som kan användas till att framställa högklassiga viner i de flesta stilar – torrt, halvtorrt, halvsött, sött, mousserande – och det blir som oftast alltid bra. Loiredalen är druvans hemmaplan för många men den odlas över hela världen. Växtplatsen och hur druvan blivit uppfostrad är båda faktorer som bidrar till uttrycken i våra glas av denna transparenta druvsort. Vi testar viner från historiska och nyupptäckta områden. Från rökigt uttryck från det nya Sydafrika till klassiskt mineraldriv från Loiredalen och andra värdiga utmanare till denna druvsort.
695:-
24/5 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
695:-
31/5 4 Shades of rosé
- Årets första glas rosévin är ett säkert vårtecken, kanske har du redan vid det här laget fått i dig några stycken men vill upptäcka fler. Utbudet av rosévin är variationsrikt. Kom och prova dig igenom vintrenden med både moderna och gamla kvalitéer. Det blir en provning med fyra viner från fyra olika ursprung. Under provningen reder vi ut de olika tillverkningsmetoderna, där vi jämför färger. En resa från ljus till mörk rosé! Vilket läger tillhör du?
695:-
7/6 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
695:-
14/6 4 Shades of rosé
- Årets första glas rosévin är ett säkert vårtecken, kanske har du redan vid det här laget fått i dig några stycken men vill upptäcka fler. Utbudet av rosévin är variationsrikt. Kom och prova dig igenom vintrenden med både moderna och gamla kvalitéer. Det blir en provning med fyra viner från fyra olika ursprung. Under provningen reder vi ut de olika tillverkningsmetoderna, jämför färger och pratar mat. En resa från ljus till mörk rosé! Vilket läger tillhör du?
695:-
6 personer eller fler?
Skicka er förfrågan till vinprovning@grusgrusvinbaren.se med önskemål om tema, dag och tid.
Vi tar emot provningar Måndag-Torsdag och Lördagar kl 13.00