Välkommen till Vinlådan! Boka din vinprovning hos oss.
Öppna Vinprovningar
För er som är färre än sex personer och vill prova vin! Boka din stol hos oss. De flesta provningar kostar 595:- per person
Vi väljer ut fyra olika viner med stor omsorg. I ca 60 minuter reder er sommelier ut begrepp, druvor, olika produktionsmetoder mm.
Till provningen serveras ost samt bröd från Ett Bageri.
Vinprovningarna hålls varje lördag vid två tillfällen kl 15.00-16.00 alt 16.30-17.30.
Det finns 12 bokningsbara platser
För full återbetalning vid avbokningar sker det senast 24timmar via vinprovning@grusgrusvinbaren.se innan provningen.
Funderar ni på att ge bort en vinprovning? köp presentkort då platserna är er ombokningsbara.
Vi förbehåller oss rätten att ställa in provning vid för få deltagare med 24timmar.
Presentkort hittar ni det under ”boka bord” knappen.
Scrolla ända ner, klicka på presentkort och scrolla ned till vinprovning (595:-) eller valfri valör
Ps har ni fått ett fint presentkort så måste ni maila på vinprovning@grusgrusvinbaren.se och boka era platser så lägger vi in det manuellt.
Ni hittar datum och teman under ”boka bord” knappen (förskottsbetalning tillämpas)
Bokningar går att göra i 2 månader i förväg
Tex vill ni boka den 2 april så är det först den 2 februari det går att boka
Provningar är tillbaka i höst igen
Provningar för Höst 2024:
går att boka tidigast 2 månader i förväg
Tex är ni intresserade av att boka den 9 November så är det först den 9 september som platserna släpps
17/8 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
595:-
24/8 Naturvin
- Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!
595:-
31/8 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
595:-
7/9 Naturvin
- Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!
595:-
14/9 21/9 All about Chardonnay
- Till både yta och popularitet är Chardonnay idag en av världens mest odlade druvsort. Med sitt ursprung i Bourgogne, där de kalkrika jordarna ger vinerna just sin unika karaktär, har druvsorten idag spridit sig till världens alla hörn och erbjuder en variation av skepnader. Växtplatsen och hur druvan blivit uppfostrad är båda faktorer som bidrar till uttrycken i våra glas av denna extremt transparenta druvsort. Kom och upplev vad druvsorten är kapabel till!
595:-
28/9 5/10 Alpviner
- Följ med på en resa genom de fascinerande vinerna från alpområden där mäktiga alptoppar har ett vakande öga över vinrankorna som slingrar sig genom terrängen. Viner från områden präglade av unika mikroklimat hämtade ur en natur som ständigt utmanar och inspirerar, där varje glas bär på själ och karaktär.
595:-
12/10 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
595:-
19/10 Naturvin
- Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!
595:-
26/10 2/11 Piemonte
- Utforska de förtrollande vinerna från Piemonte. Från de kraftfulla och komplexa Barolo-vinerna till de eleganta och fruktiga Barbera-vinerna, där varje flaska bär på hjärta och själ med en berättelse om det lokala hantverket och den unika terroiren.
595:-
9/11 Piemonte Masterclass
- Utforska de förtrollande vinerna från Piemonte i en fördjupningsprovning med fokus på nebbiolodruvan. Vi jämför Barolo och Barbaresco. Modern VS traditionell vinmakning.
795:-
16/11 23/11 Beaujolais
- Upptäck vindistriktet som fått ett rejält uppsving, södra bourgognes pärla. Vi ser bortom vinerna som delvis givit platsen ett dåligt rykte och bekantar oss med det mer seriösa från den granitstinna terroiren. Levande och livfulla viner fulla av frukt och karaktär där varje flaska är en resa genom det franska landskapets charm.
595:-
30/11 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
7/12 Naturvin
- Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!
14/12 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
6 personer eller fler?
Skicka er förfrågan till vinprovning@grusgrusvinbaren.se med önskemål om tema, dag och tid.
Vi tar emot provningar Tisdag-Torsdag och Lördagar kl 13.00