Vinprovning

Välkommen att boka din vinprovning hos oss!

Minimum antal för våra provningar är sex personer.
Vinprovningar går att boka på tisdagar, onsdagar och lördagar.

Ni väljer ett tema och vi väljer ut fyra olika viner med stor omsorg. I ca 60 minuter reder våra sommelierer ut begrepp, druvor, olika produktionsmetoder mm. Till provningen serveras ost och chark.

Nu har vi även börjat med öppna provningar, perfekt för er som är färre än 6 personer! Förboka dina platser via hemsidan. Nuvarande tema är naturligt vin med inslag av orange. Kommande datum är: 26/3 (två sittningar, tidig provning 18.00, sen proving 20.00)

Våra provningar

Bubbelprovningar

Lär dig om de olika tillverkningsmetoderna, vad skillnaden är mellan sorterna eller allt om Champagne.
Här kan man välja två olika paket.

Bubbelprovning: Mousserande viner från olika delar i världen 450

Champagneprovning: Vi plockar exklusiva Champagner från vår källare och ägnar hela provningen åt bubblornas Rolls Royce; Champagne 850

Naturprovning

Vad är naturligt vin och vad är skillnaden mellan ekologiskt, biodynamiskt och naturligt?
Måste naturvin vara ”funky” och konstigt? Kom och lär dig allt om dessa begrepp och drick jäkligt smarriga viner samtidigt.

395

Sensorikprovning

Lär dig allt om hur man bäst kombinerar vinet med de smakbovar som finns i maten vi äter. Vi pratar om grundsmaker, balans och varför man inte ska dricka kralligt rödpang till ostronen!

Till denna provning serveras inte ost och chark, istället bröd och en tallrik med olika råvaror som representerar de grundsmaker som finns.

525

Orangeprovning

Vad är oranget vin? Hur framställs det, vad är historian bakom och vad äter man till? Vi ser till att du går härifrån som ett riktigt orangevinsproffs!

820

Finns också möjlighet att boka
Middag + provning
Middag 595 + (pris) provning

Kontakta oss

Om ni är åtta personer eller fler så kan vi skräddarsy en provning åt er.
Maila en förfrågan på info@grusgrusvinbaren.se märk mailet med ”vinprovning”

Karlbergsvägen 14 113 27 Stockholm