Temaveckor

Miniprovning/Temaveckor

Vi håller olika teman i 3 veckor i stöten.

Våra minprovningar som ej behövs bokas utan beställs vid bordet kommer att följa temaveckorna, se nedan för de olika teman;

 

Tema Vår 2024:

V.3-5 New year new you / The other Europe 

Nu fokuserar vi på viner från nya gamla världen, dvs central- och östeuropa, där lokala druvor vi inte visste fanns tar stor plats tillsammans med en lång vintradition. Vi hoppas med detta kunna förmedla nya smaker och upplevelser när vi kliver in i det nya året.

V.6-8 Rhônedalen 

Rhônedalen har varit ett nav för vinkultur sedan urminnes tider och är lika populär idag. Kom och utforska denna fantastiska region när vi följer floden från söder upp till norr och alla platser den har att upptäcka på vägen.

V.9-11 Viner från nya världen 

Under tre veckor letar vi oss utanför Europas gränser och tar oss till den nya världen. Vi djupdyker framför allt i vinerna från Sydafrika, Australien och Sydamerika men en och annan jänkare kan förstås också förekomma.

V.12-15 Iberiska halvön 

Vi riktar blicken mot sydvästra Europa och vinerna från den Iberiska halvön. Portugal i synnerhet och Spanien i allmänhet där mångsidighet av vinstilar går hand i hand med tradition av vinmakning.

V.16-17 Svenska drycker 

Vinlandet Sverige har börjat röra på sig sen vi blev ett officiellt vinland 1999. Men vart är vi på väg så här 20 år senare? Vi vill självklart följa med på utvecklingen och hoppas att även du ska komma och uppleva svenska drycker på framfart.

V.18-20 Naturligt vin 

Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!

V.21-23 Orangevin – Nytt och gammalt 

Utbudet av orangevin har fullkomligt exploderat i vinvärlden det senaste årtiondet vilket gjort vinstilen än mer variationsrik. Kom och prova dig igenom vintrenden med både moderna och gamla kvalitéer.