Temaveckor

Miniprovning/Temaveckor

Vi håller olika teman i 3 veckor i stöten.

Vinprovningar kommer hållas på torsdagar kl 18.00, boka din plats via bokabord knappen. (förskottsbetalning tillämpas) Provningarna går att boka i 2 månader i förväg.

Provningarna hålls i 60 minuter.

Våra minprovningar som ej behövs bokas utan beställs vid bordet kommer att följa temaveckorna, se nedan för de olika teman;

 

Tema våren 2023:

 

V.4-6 New year, new you

Druvor du inte känner till men som är taggad på att prova, nya smaker och nya upplevelser.

26/1 WINE TRADE Pop up och provning

 

v.7-9 Naturligt

Sedan 2010 har naturvin bara vuxit som trend, en trend som är här för att stanna. Vad är naturvin kan en undra och ska vi vara helt ärliga finns det inte korrekt svar. Men det finns massa gott naturvin och en diskussion vi gärna djupdyker i!

 

v.10-12 Loires tre delar

Frankrike som vinland är helt otroligt och alla olika området i landet har sina otroliga och otroligt olika stilar. Dessa veckor djupdyker vi i floden Loires olika vinområden. Vi har valt att dela upp det i västra, mellersta och östra delen. Kom förbi och lär dig mer genom att testa vår miniprovningen.

16/3 Buteljholmen Pop up och provning

 

v.13-15 Mineraliskt och krispigt

Under 3 veckor smakar vi igenom oss begreppen mineraliskt och krispigt. En del säger att mineralitet bara är bull i vin och andra svär på det. Vad tror du?

30/3 Dryckesbutiken Pop up och provning

 

v.16-18 Spring fling

Släpp fångarna loss det är VÅR! Inget säger vår mer än sparris och riesling men utöver det vad är riktiga vårviner? 3 veckor av vår kärlek!

20/4 Löddrig Häst Pop up och provning

 

v.19-21 Vinmaran

Den 21/5 kommer Stockholms första vin-lopp att bära av, 3 vinbarer i Vasastan, 3 olika tempon och 3 viner (minst)!

I sann maraton du medoc-ära så kommer vi i 3 veckor djupdyka i områdens viner. Tänk druvan Merlot från 3 olika områden i Bordeaux. Hur olika kan de smaka? Eller Nebbiolo från de olika delar i Piemonte.

För en miniprovning behöver ni inte smida om till löpkläder, det är bara att komma förbi. Men ni som vill vara med på vin-maran den 21/5 är ni hjärtligt välkomna att dricka vin och lukta svett!

v.22-24 Summer vibes

Sommaren är här/runt hörnet och det är dags att lämna fylliga röda höstviner bakom sig och blicka framåt. I 3 veckor sätter vi upp viner vi tycker passar med sommar!

Tema Höst 2023:

v.33-35 Naturliga viner

Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form.

v.36-38 Jura

Frankrikes minsta vinregion som på senare tid blivit högst uppmärksammad och växt i popularitet. Vad är det som gör Jura så populärt? Under 3 veckor går vi igenom vinerna från den lilla bergsregionen innästlad mellan Bourgogne och Schweiz som charmat många sommelier.

v.39-41 Ö-vin

Salt havsbris, vulkaner och druvor vi inte visste fanns. Vi går igenom spännande viner från öar i medelhavet och atlanten. Vissa historiska knutpunkter och nav för handel, andra mer oupptäckta och mindre utforskade. Själfulla viner från ofta utmanande klimat.

v.42-44 Norra Italien

Upptäck norra Italiens läckra viner. Från giganterna i Piemonte till de mindre uppmärksammade i Valle D’Aosta dalen, Lombardiet, Trentino och Friuli. Vissa bekanta och andra lokalt rustika.

v.45-47 Gamay + Pinot Noir

Vi testar viner från historiska och nyupptäckta områden gjorda av två olika druvor, Pinot Noir och Gamay. Från josig Beaujolais till klassisk Bourgogne samt värdiga utmanare till dessa svårodlade druvsorter.

v.48-50 Bubbel

Holiday season är här och utöver glögg så kommer en hel del bubbel att drickas de kommande veckorna. Vi lär oss om mer eller mindre ursprungstypiska stilar och vad de har att erbjuda, kanske hittar du en passande favorit till 12-slaget?