Öppna Vinprovningar

Välkommen till Vinlådan! Boka din vinprovning hos oss.

 

 

 

Öppna Vinprovningar

 

För er som är färre än sex personer och vill prova vin!  Boka din stol hos oss. De flesta provningar kostar 695:- per person

Vi väljer ut fyra olika viner med stor omsorg. I ca 60 minuter reder er sommelier ut begrepp, druvor, olika produktionsmetoder mm.

Till provningen serveras ost samt bröd från Ett Bageri.

Vinprovningarna hålls varje lördag vid två tillfällen kl 15.00-16.00 alt 16.30-17.30.
Det finns 12 bokningsbara platser

För full återbetalning vid avbokningar sker det senast 24timmar via vinprovning@grusgrusvinbaren.se innan provningen.

Funderar ni på att ge bort en vinprovning? köp presentkort då platserna är er ombokningsbara.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in provning vid för få deltagare med 24timmar.

Presentkort hittar ni det under ”boka bord” knappen.

Scrolla ända ner, klicka på presentkort och scrolla ned till vinprovning (695:-) eller valfri valör

Ps har ni fått ett fint presentkort så måste ni maila på vinprovning@grusgrusvinbaren.se och boka era platser så lägger vi in det manuellt.

 

Ni hittar datum och teman under ”boka bord” knappen (förskottsbetalning tillämpas)

Bokningar går att göra i 2 månader i förväg

Tex vill ni boka den 2 april så är det först den 2 februari det går att boka

 

Provningar Hösten 2025

går att boka tidigast 2 månader i förväg

Tex är ni intresserade av att boka den 12 april så är det först den 12 februari som platserna släpps

 

15/11 Beaujolais

  • Upptäck vindistriktet som fått ett rejält uppsving, södra bourgognes pärla. Vi ser bortom vinerna som delvis givit platsen ett dåligt rykte och bekantar oss med det mer seriösa från den granitstinna terroiren. Levande och livfulla viner fulla av frukt och karaktär där varje flaska är en resa genom det franska landskapets charm.

22/11 Naturvin 

  • Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!

29/11 Beaujolais

  • Upptäck vindistriktet som fått ett rejält uppsving, södra bourgognes pärla. Vi ser bortom vinerna som delvis givit platsen ett dåligt rykte och bekantar oss med det mer seriösa från den granitstinna terroiren. Levande och livfulla viner fulla av frukt och karaktär där varje flaska är en resa genom det franska landskapets charm.

6/12 Nybörjare

  • Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?

10/12 Selosse Provning kl 18.00

  • Upplev en av Champagne-världens mest mytomspunna producenter.Selosse har i decennier satt standarden för hantverk, personlighet och djup i champagne — viner som lika gärna kan jämföras med de största vita Bourgognerna som med klassiska bubblor.
    Under denna exklusiva provning får du chansen att fördjupa dig i Anselme Selosses unika filosofi, hans arbete med fatlagring, oxidation och terroir – och förstå varför dessa flaskor får vinälskare världen över att tappa andan.
    Vi kommer testa Initial (deg 16/3- 22) Substance (deg 05/04-22) Version Originale (Deg 8/1-20) samt Ratafia Il Etait Une Fois´
    Pris per person 1695:-
    Vi reserverar oss för flaskdefekter och kommer största mån ersätta dessa om behov finnes

13/12 Bubbel

  • Holiday season är här och utöver glögg så kommer en hel del bubbel att drickas de kommande veckorna. Vi lär oss om mer eller mindre ursprungstypiska stilar och vad de har att erbjuda, kanske hittar du en passande favorit till 12-slaget?

20/12 Bubbel

  • Holiday season är här och utöver glögg så kommer en hel del bubbel att drickas de kommande veckorna. Vi lär oss om mer eller mindre ursprungstypiska stilar och vad de har att erbjuda, kanske hittar du en passande favorit till 12-slaget?

Provningsschema våren 2026

går att boka tidigast 2 månader i förväg

Tex är ni intresserade av att boka den 12 april så är det först den 12 februari som platserna släpps

 

10/1 Nybörjare

Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?

 

17/1 Naturvin

Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!

 

24/1 Chardonnay

Till både yta och popularitet är Chardonnay idag en av världens mest odlade druvsort. Med sitt ursprung i Bourgogne, där de kalkrika jordarna ger vinerna just sin unika karaktär, har druvsorten idag spridit sig till världens alla hörn och erbjuder en variation av skepnader. Växtplatsen och hur druvan blivit uppfostrad är båda faktorer som bidrar till uttrycken i våra glas av denna extremt transparenta druvsort. Kom och upplev vad druvsorten är kapabel till

 

31/1 Tyskland

Följ med på en vinprovning där vi utforskar Tysklands unika vinvärld- från de branta sluttningar längs floderna till de eleganta och friska vinerna som gjort landet världsberömt.
Upplev hur tradition möter nytänkande i varje glas, låt dig inspireras av smaker som landskapet.

 

7/2 Nybörjare

Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?

  

14/2 Naturvin

Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!

  

21/2 Rhône

Följ med på en smakresa till Rhônedalen – från de kryddiga eleganta vinerna från norra delen till de solvarma fruktiga, fruktiga och kraftfulla smakerna från södra Rhône.
Upptäck områdets rika historia, unika terroir och hur varje glas speglar Medelhavets värme och franska traditioner.

 

28/2 Toscana

Vi tar oss till hjärtat av italiensk vintradition. Följ med och upptäck kraftfulla eleganta viner med karaktär från böljande kullar och soliga vingårdar. En region känd för sina tradition och mytomspunna platser där druvan Sangiovese dominerar.

 

7/3 Nybörjare

Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?

 

14/3 Naturvin

Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!

 

21/3 Riesling

Äntligen rör vi oss mot våren och Riesling druvan får ta plats igen. Druvan som fångar allt från friska stilen till de mer fylliga och se hur växtplatsen får stor påverkan på den allsidiga druva. Denna provning testar vi fyra viner, alla olika varandra men med en gemensam nämnare – Riesling rules the world!

28/3 Spanien

Spanien ett land där passion och tradition möts i viner fulla av karaktär och smakrikedom och en ny våg av vinmakare tar plats. Upptäck hur Spaniens varierande klimat och jordmåner ger viner som kan både vara kraftfulla, eleganta, friska och livliga.

 

11/4 Nybörjare

Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?

 

18/4 Chardonnay

Till både yta och popularitet är Chardonnay idag en av världens mest odlade druvsort. Med sitt ursprung i Bourgogne, där de kalkrika jordarna ger vinerna just sin unika karaktär, har druvsorten idag spridit sig till världens alla hörn och erbjuder en variation av skepnader. Växtplatsen och hur druvan blivit uppfostrad är båda faktorer som bidrar till uttrycken i våra glas av denna extremt transparenta druvsort. Kom och upplev vad druvsorten är kapabel till

 

25/4 Naturvin

Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!

  

2/5 Nybörjare

Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?

 

9/5 Naturvin

Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!

 

16/5 Riesling

Äntligen rör vi oss mot våren och Riesling druvan får ta plats igen. Druvan som fångar allt från friska stilen till de mer fylliga och se hur växtplatsen får stor påverkan på den allsidiga druvan. Denna provning testar vi fyra viner, alla olika varandra men med en gemensam nämnare – Riesling rules the world!

 

23/5 Toscana

Vi tar oss till hjärtat av italiensk vintradition. Följ med och upptäck kraftfulla eleganta viner med karaktär från böljande kullar och soliga vingårdar. En region känd för sina tradition och mytomspunna platser där druvan Sangiovese dominerar.

 

30/5 Nybörjare

Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?

 

6/6 Naturvin

Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!

 

13/6 Nybörjare

Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?

 

6 personer eller fler?

Skicka er förfrågan till vinprovning@grusgrusvinbaren.se med önskemål om tema, dag och tid.

Vi tar emot provningar Onsdag-Torsdag 16.00 17.00 eller 18.00 samt Lördagar kl 13.00