Välkommen till Vinlådan! Boka din vinprovning hos oss.
Öppna Vinprovningar
För er som är färre än sex personer och vill prova vin! Boka din stol hos oss. De flesta provningar kostar 695:- per person
Vi väljer ut fyra olika viner med stor omsorg. I ca 60 minuter reder er sommelier ut begrepp, druvor, olika produktionsmetoder mm.
Till provningen serveras ost samt bröd från Ett Bageri.
Vinprovningarna hålls varje lördag vid två tillfällen kl 15.00-16.00 alt 16.30-17.30.
Det finns 12 bokningsbara platser
För full återbetalning vid avbokningar sker det senast 24timmar via vinprovning@grusgrusvinbaren.se innan provningen.
Funderar ni på att ge bort en vinprovning? köp presentkort då platserna är er ombokningsbara.
Vi förbehåller oss rätten att ställa in provning vid för få deltagare med 24timmar.
Presentkort hittar ni det under ”boka bord” knappen.
Scrolla ända ner, klicka på presentkort och scrolla ned till vinprovning (695:-) eller valfri valör
Ps har ni fått ett fint presentkort så måste ni maila på vinprovning@grusgrusvinbaren.se och boka era platser så lägger vi in det manuellt.
Ni hittar datum och teman under ”boka bord” knappen (förskottsbetalning tillämpas)
Bokningar går att göra i 2 månader i förväg
Tex vill ni boka den 2 april så är det först den 2 februari det går att boka
Provningar Hösten 2025
går att boka tidigast 2 månader i förväg
Tex är ni intresserade av att boka den 12 april så är det först den 12 februari som platserna släpps
23/8 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
30/8 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
6/9 Andalusien
Andalusien, belägen i Spaniens sydligaste del, ett vinlandskap präglat av hetta, kalkrik jord och havsnära vindar som ger perfekta förutsättningar för viner med karaktär, elegans och djup. Här har vinodlingar frodats i tusentals år, formade av det varma klimatet och en rik kultur.
13/9 Naturvin
- Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!
20/9 Jura
- Frankrikes minsta vinregion som på senare tid blivit högst uppmärksammad och växt i popularitet. Vad är det som gör Jura så populärt? Vi går igenom vinerna från den lilla bergsregionen innästlad mellan Bourgogne och Schweiz som charmat många sommelier.
27/9 Naturvin
- Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!
4/10 Jura
- Frankrikes minsta vinregion som på senare tid blivit högst uppmärksammad och växt i popularitet. Vad är det som gör Jura så populärt? Vi går igenom vinerna från den lilla bergsregionen innästlad mellan Bourgogne och Schweiz som charmat många sommelier.
11/10 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
18/10 Piemonte
- Utforska de förtrollande vinerna från Piemonte. Från de kraftfulla och komplexa Barolo-vinerna till de eleganta och fruktiga Barbera-vinerna, där varje flaska bär på hjärta och själ med en berättelse om det lokala hantverket och den unika terroiren.
25/10 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
1/11 Piemonte
- Utforska de förtrollande vinerna från Piemonte. Från de kraftfulla och komplexa Barolo-vinerna till de eleganta och fruktiga Barbera-vinerna, där varje flaska bär på hjärta och själ med en berättelse om det lokala hantverket och den unika terroiren.
8/11 Naturvin
- Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!
15/11 Beaujolais
- Upptäck vindistriktet som fått ett rejält uppsving, södra bourgognes pärla. Vi ser bortom vinerna som delvis givit platsen ett dåligt rykte och bekantar oss med det mer seriösa från den granitstinna terroiren. Levande och livfulla viner fulla av frukt och karaktär där varje flaska är en resa genom det franska landskapets charm.
22/11 Naturvin
- Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form där vi reder ut begreppen som gör det hela lite enklare att förstå!
29/11 Beaujolais
- Upptäck vindistriktet som fått ett rejält uppsving, södra bourgognes pärla. Vi ser bortom vinerna som delvis givit platsen ett dåligt rykte och bekantar oss med det mer seriösa från den granitstinna terroiren. Levande och livfulla viner fulla av frukt och karaktär där varje flaska är en resa genom det franska landskapets charm.
6/12 Nybörjare
- Genom en praktisk provning guidas du genom grundsmaker. Vi separerar smak från doft, snackar sensorik och vinvokabulär. Hur påverkar maten vinet och vice versa?
13/12 Bubbel
- Holiday season är här och utöver glögg så kommer en hel del bubbel att drickas de kommande veckorna. Vi lär oss om mer eller mindre ursprungstypiska stilar och vad de har att erbjuda, kanske hittar du en passande favorit till 12-slaget?
20/12 Bubbel
- Holiday season är här och utöver glögg så kommer en hel del bubbel att drickas de kommande veckorna. Vi lär oss om mer eller mindre ursprungstypiska stilar och vad de har att erbjuda, kanske hittar du en passande favorit till 12-slaget?
6 personer eller fler?
Skicka er förfrågan till vinprovning@grusgrusvinbaren.se med önskemål om tema, dag och tid.
Vi tar emot provningar Lördagar kl 13.00
[/forqy-column]