Temaveckor

Miniprovning/Temaveckor

Vi håller olika teman i 3 veckor i stöten.

Våra minprovningar som ej behövs bokas utan beställs vid bordet kommer att följa temaveckorna, se nedan för de olika teman;

 

Tema Höst 2024:

v.36-38 All about Chardonnay

Till både yta och popularitet är Chardonnay idag en av världens mest odlade druvsort. Med sitt ursprung i Bourgogne, där de kalkrika jordarna ger vinerna just sin unika karaktär, har druvsorten idag spridit sig till världens alla hörn och erbjuder en variation av skepnader. Växtplatsen och hur druvan blivit uppfostrad är båda faktorer som bidrar till uttrycken i våra glas av denna extremt transparenta druvsort. Under tre veckor bejakar vi mångfalden genom druvan Chardonnay. Kom och upplev själv vad den är kapabel till!

v.39-41 Alpviner

Följ med på en resa genom de fascinerande vinerna från alpområden där mäktiga alptoppar har ett vakande öga över vinrankorna som slingrar sig genom terrängen. Under tre veckor lägger vi fokus på viner från områden präglade av unika mikroklimat hämtade ur en natur som ständigt utmanar och inspirerar, där varje glas bär på själ och karaktär.

v.42-44 Norra Italien

Upptäck norra Italiens läckra viner. Från giganterna i Piemonte till de mindre uppmärksammade i Valle D’Aosta dalen, Lombardiet, Trentino och Friuli. Vissa bekanta och andra lokalt rustika. En skattkista full av varierande vinstilar!

v.45-47 Beaujolais

Upptäck vindistriktet som fått ett rejält uppsving, södra bourgognes pärla. Vi ser bortom vinerna som delvis givit platsen ett dåligt rykte och bekantar oss med det mer seriösa från den granitstinna terroiren. Levande och livfulla viner fulla av frukt och karaktär där varje flaska är en resa genom det franska landskapets charm.

v.48-50 Bubbel

Holiday season är här och utöver glögg så kommer en hel del bubbel att drickas de kommande veckorna. Vi lär oss om mer eller mindre ursprungstypiska stilar och vad de har att erbjuda, kanske hittar du en passande favorit till 12-slaget?