Temaveckor

Miniprovning/Temaveckor

Vi håller olika teman i 3 veckor i stöten.

Våra minprovningar som ej behövs bokas utan beställs vid bordet kommer att följa temaveckorna, se nedan för de olika teman;

 

Tema Höst 2023:

v.33-35 Naturliga viner

Naturvin är här för att stanna! Men vad är naturvin kan en undra? Ska vi vara helt ärliga finns det inte ett korrekt svar på frågan men en diskussion vi gärna djupdyker i. Kom och upplev viner i sin renaste form.

v.36-38 Jura

Frankrikes minsta vinregion som på senare tid blivit högst uppmärksammad och växt i popularitet. Vad är det som gör Jura så populärt? Under 3 veckor går vi igenom vinerna från den lilla bergsregionen innästlad mellan Bourgogne och Schweiz som charmat många sommelier.

v.39-41 Ö-vin

Salt havsbris, vulkaner och druvor vi inte visste fanns. Vi går igenom spännande viner från öar i medelhavet och atlanten. Vissa historiska knutpunkter och nav för handel, andra mer oupptäckta och mindre utforskade. Själfulla viner från ofta utmanande klimat.

v.42-44 Norra Italien

Upptäck norra Italiens läckra viner. Från giganterna i Piemonte till de mindre uppmärksammade i Valle D’Aosta dalen, Lombardiet, Trentino och Friuli. Vissa bekanta och andra lokalt rustika.

v.45-47 Gamay + Pinot Noir

Vi testar viner från historiska och nyupptäckta områden gjorda av två olika druvor, Pinot Noir och Gamay. Från josig Beaujolais till klassisk Bourgogne samt värdiga utmanare till dessa svårodlade druvsorter.

v.48-50 Bubbel

Holiday season är här och utöver glögg så kommer en hel del bubbel att drickas de kommande veckorna. Vi lär oss om mer eller mindre ursprungstypiska stilar och vad de har att erbjuda, kanske hittar du en passande favorit till 12-slaget?