Mån-Tors 16-23 Fre-Lör 16-01 Sön Stängt Vi håller stängt mellan 23/12-25/12 och 31/12-11/1

Temaveckor

Miniprovning/Temaveckor

Vi håller olika teman i 3 veckor i stöten.

Vinprovningar kommer hållas på torsdagar kl 18.00, boka din plats via bokabord knappen. (förskottsbetalning tillämpas) Provningarna går att boka i 2 månader i förväg.

Provningarna hålls i 60 minuter.

Våra minprovningar som ej behövs bokas utan beställs vid bordet kommer att följa temaveckorna, se nedan för de olika teman;

Tema hösten 2022:

It’s truffle time

Tryffeln börjar smyga sig in på alla menyer och det är nu Piemonte lyser lite extra med sina viner.
Under 3 veckor kan ni testa er igenom vilken druva/stil ni tycker passar bäst med tryffel.

Vecka 44 Nebbiolo

 

Pinot noir & Gamay

2 druvor från ett av världens dyraste och mest omtyckta område; Bourgogne.
Vi firar klassiska Pinot från Bourgogne, Beaujolais nouveau och även druvorna i helhet.

Vecka 45 Pinot från Bourgogne

Vecka 46 Bojo jos

Vecka 47 Världens pinot

24/11 Torsdagsprovning med Nick Hartley

 

Bubbles!

Holiday season är här och utöver glögg så kommer en hel del bubbel att drickas de kommande veckorna.
Lär er lite mer om de olika stilarna och vad de har att erbjuda, kanske till och med hitta en favorit som du sedan köper hem till 12-slaget!

Vecka 48 Italiens bubblor

Vecka 49 Petnater

Vecka 50 Champagne!!

15/12 Torsdagprovning med Provnium

 

Tema våren 2023:

 

V.4-6 New year, new you

Druvor du inte känner till men som är taggad på att prova, nya smaker och nya upplevelser.

26/1 Winetrade Pop up och provning

 

v.7-9 Naturligt

Sedan 2010 har naturvin bara vuxit som trend, en trend som är här för att stanna. Vad är naturvin kan en undra och ska vi vara helt ärliga finns det inte korrekt svar. Men det finns massa gott naturvin och en diskussion vi gärna djupdyker i!

 

v.10-12 Loires tre delar

Frankrike som vinland är helt otroligt och alla olika området i landet har sina otroliga och otroligt olika stilar. Dessa veckor djupdyker vi i floden Loires olika vinområden. Vi har valt att dela upp det i västra, mellersta och östra delen. Kom förbi och lär dig mer genom att testa vår miniprovningen.

 

v.13-15 Mineraliskt och krispigt

Under 3 veckor smakar vi igenom oss begreppen mineraliskt och krispigt. En del säger att mineralitet bara är bull i vin och andra svär på det. Vad tror du?

 

v.16-18 Spring fling

Släpp fångarna loss det är VÅR! Inget säger vår mer än sparris och riesling men utöver det vad är riktiga vårviner? 3 veckor av vår kärlek!

 

v.19-21 Vinmaran

Den 18/5 kommer Stockholms första vin-lopp att bära av, 4 vinbarer i Vasastan, 4 olika tempon och 4 viner (minst)!

I sann maraton du medoc-ära så kommer vi i 3 veckor djupdyka i områdens viner. Tänk druvan Merlot från 3 olika områden i Bordeaux. Hur olika kan de smaka? Eller Nebbiolo från de olika delar i Piemonte.

För en miniprovning behöver ni inte smida om till löpkläder, det är bara att komma förbi. Men ni som vill vara med på vin-maran den 18/5 är ni hjärtligt välkomna att dricka vin och lukta svett!

 

v.22-24 Summer vibes

Sommaren är här/runt hörnet och det är dags att lämna fylliga röda höstviner bakom sig och blicka framåt. I 3 veckor sätter vi upp viner vi tycker passar med sommar!